Punainen kurkku

Pienin mutta laajimmin levinnyt viidestä luonalajista, punakarainen loon on yksi maailman pohjoisimmista vesilintuista. Nämä ovat helposti tunnistettavissa oleva Gaviidae- perheen jäsen. Nämä ovat lintuille tuttuja lintuja, joilla on onni nähdä ne, ja tämä esite osoittaa kuinka uskomattomat nämä erottuvat linnut voivat olla.

Nopeat faktat

  • Tieteellinen nimi : Gavia stellata
  • Yleinen nimi : punakarainen loon, punakarainen sukeltaja, kiinnityskykyinen loon, Kap Drake, Cape Racer, kilohaili, spratoon, pikku Loon
  • Elinikä : 15-20 vuotta
  • Koko : 23–27 tuumaa
  • Paino : 2-6 kiloa
  • Siipien väli : 40-45 tuumaa
  • Suojelun tila : vähiten huolta

Punaisen kurkun tunnistus

Nämä linnut tunnistetaan heti luonoiksi pitkillä, kovilla, hyvin hiukan ylöspäin kaarevilla, harmahtavan mustilla laskuillaan. Urokset ja naiset ovat samanlaisia, vaikkakin miehet ovat yleensä hieman suurempia ja raskaampia kuin naaraat. Kasvatusmenetelmässä pää on kiinteäharmaa ja pitkässä kaulassa on kaulan takana hienoja, pystysuoria mustia ja valkoisia ja kurkussa lihavoitu tiilenpunainen laikku. Rinta ja alaosa ovat valkoisia, vaikka kyljissä voi näkyä joitain vaaleanharmaaja pilkkuja. Selkä ja siipit ovat tummat, erittäin harmaalla pilkulla.

Talvella ei-jalostushyökkäys, näillä luonoilla on valkoiset kasvot, kurkku ja alaosa, tumma takakaula, valkoiset pilkut mustalla selällä ja vaaleampi lasku. Koko vuoden silmät ovat punaisia ​​ja jalat ja jalat tummat.

Nuoret ovat samanlaisia ​​kuin talvella höyhenen aikuiset, mutta niiden kurkun sivuilla on enemmän harmaata ja huomattavasti vaaleampi. Nuorten punakaraisten luunien saavuttaminen täysikasvuiseen aikuiseen voi kestää yhden tai kaksi vuotta.

Näillä linnuilla on syvä ääni, joka sisältää jonkin verran musikaalin rikkovan dueton, itkupuhelut, kurkkuavan kyykkyn ja syvän murinaavan tai morisevan äänen. Nuorilla luoneilla on myös kerjäämispuhelut, joiden avulla he saavat aikuisten huomion.

Elinympäristö ja leviäminen

Näillä pohjoisluikilla on ympäri ympäri oleva alue, ja niitä esiintyy pienillä, suhteellisen matalilla lammikoilla, järvissä, uima-altaissa ja soissa kesäisen kasvatuskauden aikana. Talvella he mieluummin matalat rannikkovedet, kuten satamat, lahdet ja suistoalueet, vaikka ne myös lähtevät merelle.

Siirtymismalli

Näiden lintujen kesäjalostukseen sisältyy sekä Pohjois-Amerikan että Euraasian arktisia alueita, mukaan lukien Islanti ja Skandinavia. Talvella niitä löytyy Euroopan valtameren rannikolta eteläpuolella Espanjaan ja Välimerelle ja Kaspianmereen. Aasiassa talvittavia punakarallisia looneja voidaan nähdä Japanin rannikolla, Korean niemimaalla ja niin kaukana etelästä kuin Pohjois-Kiinassa. Pohjois-Amerikassa talvialue ulottuu etelään Baja-niemimaan pohjoiseen Tyynenmeren rannikolla ja Etelä-Caroliin Atlantin rannikolla.

Havaitsemattomat havainnot ovat harvinaisia, mutta niitä on toisinaan havaittu sisämaahan, etenkin muuton aikana. Nämä kuikot kirjataan harvoin paljon kauempana etelään kuin odotettiin, mukaan lukien Pohjois-Afrikassa, Keski-Meksikossa ja Mongoliassa.

käytös

Punakaraiset luut ovat yleensä yksinäisiä, mutta voivat muodostaa parvia muuton aikana tai sopiville alueille talvella. Heidän lentoreitti on suora ja suora syvien siipien kohdalla, ja heillä on erottuva kalteva tai rypistynyt profiili lennossa sekä jalkojen että kaulan ollessa kaatuneet, vaikkakin ne liikuttavat kaulaansa ylös ja alas lentäessään.

Nämä linnut ovat hankalia ja kömpelöjä maalla, mutta ovat erinomaisia ​​uimareita. He pitävät laskujaan usein osoittaen hieman ylöspäin, ja ne voivat lähteä suoraan veden pinnalta tai tarvittaessa maasta ilman "kiitotien" venymää rakentaakseen lennonopeuteen.

Ruokavalio ja ruokinta

Nämä kuikot ovat kalaruohoisia ja syövät useita erilaisia ​​kaloja, samoin kuin vesierohyönteisiä, sammakkoeläimiä, äyriäisiä ja nilviäisiä. Ketterinä sukeltajina ne voivat laskeutua jopa 90 metrin syvyyteen saalista etsiessään, jonka ne nielevät kokonaisena.

Pesiä

Nämä loonit ovat monogaamisia ja muodostavat pitkäaikaisia ​​siteitä, jotka saattavat osoittaa pariutumista koko elämän ajan. Laitosnäytöksiin kuuluu laskun upottaminen veteen sekä lyhyet rynnistystanssit ja sukeltaminen potentiaalisten kaverien lähellä. Pariutumisen jälkeen molemmat kumppanit työskentelevät yhdessä rakentaakseen matalan kaavinpesän tai matalan ruoho-, sammal-, märän kasvillisuuden ja mudan, ja se voi olla vuorattu hienommalla materiaalilla tai muutamalla höyhenellä.

Munat ja nuoret

Vaaraa kohden on yksi tai kolme soikeanmuotoista munaa, ja munankuoret vaihtelevat oliivi-vihreästä syvän ruskeuteen ja ovat pilviä tai hiukan pilkollisia tummemmalla sävyllä.

Molemmat vanhemmat jakavat inkubointitoimenpiteet 25 - 28 päivän ajan, ja esi-ikäiset poikaset jättävät pesän päivän kuluessa kuoriutumisesta. He kykenevät ruokkimaan itseään, mutta vanhemmat linnut toimittavat helposti ruokaa ja jatkuvaa ohjausta. Jos poikasia uhataan, vanhemmat voivat suorittaa yksityiskohtaisia ​​huomionäytöksiä petoksen torjumiseksi. Nuoret linnut suorittavat ensimmäisen lennon 50-60 päivän ikäisinä. Pitkän hoitojakson takia paritut parit kasvavat vain yhden varan vuodessa. Jos pesä kuitenkin epäonnistuu kauden alussa, he voivat aloittaa uuden haran uudessa pesintäpaikassa.

Punakaraisen loonin suojelu

Vaikka näitä kuikoja ei pidetä uhanalaisina tai uhanalaisina, eräät populaatiot vähenevät, koska arktisia alueita kehitetään teollisuuskäyttöön ja paikalliset uhkaluokat voivat vaihdella. Öljyvuodot ja muu pilaantuminen ovat uhka myös punakarallisille luoneille, ja verkko- ja vastuuttomat kalastustekniikat voivat viedä raskaan taakan näille luoneille, etenkin niiden talvella.

Vinkkejä takapihalintulaisiin

Nämä eivät ole takapihalla olevia lintuja, mutta voivat esiintyä odottamattomilla alueilla, joissa on sopivaa vettä, etenkin muuton aikana. Luontotyypin säilyttäminen ja terveelliset vesieläinpopulaatiot ovat välttämättömiä, jotta punakaraiset loonit tuntevat olonsa mukavaksi.

Kuinka löytää tämä lintu

Sopivien rannikkoympäristöjen vierailu tällä loonin alueella on paras vaihtoehto birderille lisätä punakarainen luonto elämäluetteloonsa. Koska tämä lintu kasvaa arktisilla alueilla, Alaskassa, Skandinaviassa, Grönlannissa tai vastaavilla pohjoisilla alueilla käyminen kesällä voi johtaa kuunon hyviin havaintoihin sen erottuvassa kasvatuskylässä. Lintulaiset voivat nähdä punakaraisen luun myös lisääntymättömässä hakassaan eteläisemmillä rannikoilla talvella. Nämä kuikot ovat säännöllisesti nähtävissä suurten järvien alueella muuttoliikkeidensä aikana.

Tutustu muihin tämän perheen lajeihin

Punakaraiset loonit ovat erottuvimpia sukeltajia. Näitä lintuja rakastavien lintujen tulisi myös oppia lisää muista lintuista, joilla on hyvät sukellustavat, kuten:

  • Clarkin kasvit ja länsimaiset kasvit
  • Tuffitettu ankka
  • Erityyppiset kuningaskalat

Muista tutkia lisää hyviä lintuprofiileja oppiaksesi vielä enemmän suosikkilajeistasi.