Pikku pingviini

Pienellä pingviinilla on selkein ja vähiten erottuva hamppu kaikista pingviinilajeista, mutta se on saattanut olla ensimmäinen, joka kehittyi lentävistä lintuista. Lintulaiset, jotka saavat lisätietoja näistä pienistä Spheniscidae- lintuperheen jäsenistä, voivat arvioida paremmin heidän ainutlaatuisuuttaan, vaikka nämä pingviinit eivät näytä sitä ulkonäöltään.

Nopeat faktat

  • Tieteellinen nimi : Eudyptula minor
  • Yleinen nimi : pieni pingviini, sininen pingviini, pieni sininen pingviini, keiju pingviini, Korora-pingviini, valkoinenlipukkaisella pingviinilla, Australian pingviinilla
  • Elinikä : 5-7 vuotta
  • Koko : 13-15 tuumaa
  • Paino : 3, 2-3, 4 kiloa
  • Siipien väli : 11-14 tuumaa
  • Suojelun tila : vähiten huolta

Pikku pingviinin tunnistus

Nämä pingviinit saattavat tuntua selkeiltä, ​​mutta juuri selkeys auttaa heitä tunnistamaan helpommin. Heidän pystyasento, paksu rakenne, rento hampaidensa ja lyhyt häntä tunnistavat heidät välittömästi pingviiniksi, ja tunnustamalla vain muutaman keskeisen piirteen Birderit voivat tuntea olonsa varmoiksi nähtyään pienen pingviinin.

Sukupuolet ovat samanlaisia, vaikka miehillä on taipumus olla hieman suurempia ja raskaampia kuin naisilla. Nämä pingviinit ovat varjostuneita höyheniä, liuskekivi siniharmaa tai sini-musta väri yläpuolella ja valkoinen tai harmahtava valkoinen alaosa. Kasvoissa voi olla vaaleampi poskilaastari, ja lasku on musta, paksu, kärjessä hieman koukussa ja alapuolella voi olla heikosti vaalea. Valkoinen vatsa voidaan likata lialla näiden pingviinien tapana piiloutua pensaiden alle ja pesätä lainoissa. Läpiviennit ovat hiukan tummempia ja niiden kummallakin puolella voi olla ohut valkoinen reuna, mikä voi tehdä kärjestä kapeamman. Silmät ovat harmaa-musta tai siniharmaa, jalat ja jalat vaihtelevat vaaleanpunaisesta vaaleanpunaiseen-valkoiseen, harmaat pohjat ja mustat talongit.

Nuoret näyttävät samanlaisilta kuin aikuiset, mutta yleensä harmaammat alaosissa ja yläosat voivat olla hieman vaaleampia. Nuorten lintujen laskut ovat myös pienemmät.

Pienimmällä pingviinilajeilla on äänekkäin ääni ja suurin sanasto, ja heidän ohjelmistossaan on erilaisia ​​hapeita, haukkoja, kruunuja, myrskyjä ja piippauksia. Aikuiset voivat olla melko meluisia, mutta poikaset yleensä käyttävät vain korkeaa äänimerkkiä kiinnittääkseen huomion ja rohkaistakseen lisää ruokintaan.

Pikku pingviinin elinympäristö ja leviäminen

Nämä pingviinit viettävät suuren osan ajastaan ​​merellä päivällä, ja yöllä mieluummin kallioisilla rannoilla tai pensaikoissa, mukaan lukien metsien reunat rannikkojen lähellä. Niitä voi löytää joko hiekkarannoilta tai kivisiltä alueilta, kunhan heikko suoja on riittävä, jotta he tuntevat olonsa turvalliseksi.

Pieniä pingviinia löytyy Australian etelä- ja kaakkoisrannikolta, sekä Tazmanian ja Uuden-Seelannin rannikolta.

Siirtymismalli

Nämä linnut eivät vaelta, mutta Etelä-Afrikassa ja Chilessä toisinaan ilmoitetaan epämääräisistä havainnoista, oletettavasti sen jälkeen, kun myrskyt ovat saattaneet nämä linnut pakottaa kaukana kotoaan.

käytös

Nämä pingviinit on usein luonnehtitu öisin, mutta itse asiassa he ovat aktiivisia koko päivän merellä ruokkiessaan. Nähtävyydet ovat kuitenkin yleisiä vain hämärässä, koska nämä pingviinit ovat erittäin ennustettavissa poistuessaan pesäpaikoilleen ja paahtamalla alueilleen ja palaamalla niihin myöhemmin illalla tai yöllä.

Pienet pingviinit ovat jonkin verran raikkaita ja nähdään usein ryhmissä. Pienemminä lintuina niiden sukellukset ovat yleensä matalia, tyypillisesti alle 60 jalkaa syviä, vaikka sukelluksia jopa 100 jalkaa onkin tehty.

Maalla nämä pingviinit ovat hyvin varovaisia ​​ihmisten ja saalistajien suhteen ja juoksevat nopeasti peitepisteiden välillä ennen lepoa. He voivat kuitenkin olla aggressiivisia toistensa suhteen ja osallistua työntö- ja työntökilpailuihin sekä nipistää toisiaan hallitsevan aseman saavuttamiseksi.

Ruokavalio ja ruokinta

Pikku pingviinit ruokkivat ryhmissä ja työskentelevät yhdessä saadakseen suurimman metsästysmenestyksen. Kuten kaikki pingviinit, ne ovat kalastajia, ja heidän ruokavalioonsa sisältyy kalaa, krilliä, kalmaria ja äyriäisiä.

Pesiä

Nämä ovat yksimielisiä pingviinejä, jotka parinnevat mielenosoituksen jälkeen, kun mies osoittaa laskunsa taivasta kohti ja ravistaa räpyläään kutsuessaan hoitamaan naisen huomion. Uros kaivaa myös maanalaisen kaivospesän, vuoraamalla sen lehtiä ja vastaavia roskia. Pesäaukot sijoitetaan yleensä paksujen ruohojuurien alle tai muuten peiton alle, ja nämä linnut pesivät myös kallionrakoissa, luolissa tai pesärasioissa, jotka ovat sopivasti tummia ja suojaisia. Pesäjä käytetään usein useita vuosia, ja nämä siirtomaa-linnut pesivät lähellä toisiaan.

Munat ja nuoret

Pienet pingviinimunat ovat joko valkoisia tai vaaleanruskeita, ja niissä voi olla lievää pilkkua. Ne ovat soikion muotoisia, ja kapeassa päässä on pieni piste. Tyypillisessä pesässä on kaksi munaa, ja molemmat vanhemmat jakavat inkubaatiotöitä vuoroin, kun yksi vanhemmista menee merelle rehuun, kun taas toinen hoitaa munia. Inkubaatioaika on 30–40 päivää, ja nuorten pingviinien kuoriutumisen jälkeen molemmat vanhemmat jatkavat poikasten hoitoa useita viikkoja, kunnes nuoret ovat itsenäisempiä.

Vaikka nämä pingviinit nostavat vain yhden haran vuosittain, paritut parit voivat yrittää aloittaa toisen tai jopa kolmannen pesän, jos aikaisemmat pesät epäonnistuvat tai poikaset kuolevat. Nämä linnut alkavat lisääntyä 2–3-vuotiaina ja saattavat parittua koko elämän, vaikka avioerot tapahtuvat, jos jalostus epäonnistuu.

Pikku pingviinin suojelu

Vain näiden pingviinien valkosirkkaisia ​​alalajeja pidetään uhanalaisina. Kaikkia pieniä pingviinejä suojaa monenlainen lainsäädäntö, paitsi kotoisin villieläiminä myös niiden kulttuurisen ja henkisen merkityksen vuoksi Australialle, Tasmanialle ja Uudelle-Seelannille. Invasiiviset saalistajat voivat olla erityisen tuhoisia pienille pingviinikoloille, ja koirilla, kissoilla, kettuilla ja fretteillä on aiemmin ollut paljon rasitusta näille lintuille. Ilmastomuutos, joka muuttaa sopivien saalistajien populaatioita, voi aiheuttaa ongelmia pienille pingviinille, ja myös nämä linnut ovat suuressa vaarassa öljyvuotojen ja pilaantumisen vuoksi. Jos pesimäiskolokset ovat lähellä esikaupunkialueita, ajoneuvojen törmäykset uhkaavat myös pieniä pingviinit.

Vinkkejä takapihalintulaisiin

Nämä linnut eivät ole takapihalajeja, eikä niitä voida houkutella pihalle tai puutarhaan. Soveltuvien rannikkoalueiden kiinteistöissä voi olla vähän pingviinikävijöitä, ja tällaisista havainnoista tulisi ilmoittaa asianmukaisille viranomaisille, jotta suojelutoimenpiteet voidaan toteuttaa.

Kuinka löytää tämä lintu

Pikku pingviinit mukautuvat hyvin vankeuteen ja niitä voidaan nähdä eläintarhoissa ja akvaarioissa ympäri maailmaa. Lintulaiset, jotka haluavat lisätä pieniä pingviinejä elämäluetteloihinsa, voivat tutkia retkimahdollisuuksia, jotka sisältävät öisin "paraati" silmälasit, joissa pienet pingviinit pesivät ja juurtunevat, tarjoamalla valvottuja villipingviinien katselua minimoimalla lintujen stressiä.

Tutustu muihin tämän perheen lajeihin

Kaikki pingviinit ovat osa Spheniscidae- lintuperhettä, ja ne ovat kaikki birderien ja non-birderien suosikkeja. Pingviinien oppimiseen on monia hauskoja faktoja, ja eri lajeilla on omat ainutlaatuiset piirteensä, kuten:

  • Keisaripingviini

Muista tutustua muihin villilintujen profiililehteihimme saadaksesi lisätietoja kaikista suosikki lajeistasi.