Keisaripingviini

Keisaripingviini on tunnetuin 17 maailman pingviinilajista, ja se on myös suurin, painaen jopa 90 kiloa. Tämä äärimmäinen paino on välttämätöntä, koska nämä Spheniscidae- lintuperheen jäsenet eivät kykene ruokkimaan enempää kuin kaksi kuukautta inkuboimalla yksittäistä munaaan; sen sijaan he elävät rasvavaransa ulkopuolella. Tämän tiedotteen avulla voit oppia vielä enemmän näistä kiehtovista lintuista, mukaan lukien miten paremmin arvostaa niitä ja jopa nähdä niitä luonnossa.

Nopeat faktat

  • Tieteellinen nimi : Aptenodytes forsteri
  • Yleinen nimi: Keisari pingviini
  • Elinikä : 20-25 vuotta
  • Koko : 44-48 tuumaa
  • Paino : 65-90 kiloa
  • Siipien väli : 30-35 tuumaa
  • Suojelun tila : Lähellä uhanalaista

Keisaripingviinin tunnistaminen

Tynnyrinmuotoinen vartalo, pystyssä oleva kahlaaja ryhti ja sohvainen, tuxedo-tyyppinen mäntä auttavat välittömästi tunnistamaan pingviinit. Birderien on kuitenkin tutkittava hiukan tarkemmin varmistaakseen, että he näkevät keisaripingviinin. Sukupuolet ovat samanlaisia ​​mustalla tai hopeisella pään, selän ja siipien kanssa, jotka voivat olla tummemmat olkapäässä ja tumman lihan reunalla. Rintakehä ja vatsa ovat valkoisia, ja leukan alla saattaa olla keltainen pesu. Siellä on sekoitettu keltainen ja valkoinen korvalaastari, joka on tummempi yläreunassa, ja linnuilla on tummat harmaa-musta jalat. Tumma lasku on kapea ja kapeneva, ja siinä on vaalea persikka-vaaleanpunainen virnastaja. Urokset ovat yleensä raskaampia kuin naaraat, vaikka sukupuolten välillä on koon päällekkäisyyksiä ja raskas naaras voi olla suurempi kuin vaalea uros.

Nuoret ovat alun perin peitetty fluffy, vaaleanharmaa alaspäin, valkoiset kasvot ja musta pää, mutta kasvatessaan heidän alaspäin muuttuu muddy ruskea, kunnes se irtoaa, kun ne sulautuvat aikuisen höyhen. Muottaessa ne ovat erittäin hajanaisia, ruuhkaa.

Ääni on välttämätöntä keisaripingviinien tunnistamiseksi toisistaan, sekä poikasina että aikuisina, ja heillä on kaikkien pingviinilajien laajimmat puhelumuunnelmat. Tyypillisiä puheluita ovat ihottomat ”craaaaal” -äänet, pillit ja haavaumat.

Keisari pingviini vs. kuningas pingviini

Keisari pingviini ja kuningas pingviini näyttävät huomattavan samanlaisilta, mutta kunkin lajin välillä on keskeisiä eroja. Kuningas pingviinit ovat värikkäämpiä, lihavoidulla oranssilla korvalaastarilla ja tummemmilla virnelaastarilla kuin keisaripingviinit. Kuninkaan pingviinilla on myös enemmän oranssia rinnan yläosassa ja heidän virneensä on tummempi ja paljon oranssimpi kuin persikanvärinen. Keisaripingviinit ovat huomattavasti suuremmat kuin heidän kuningas serkkunsa, ja niiden levinneisyys rajoittuu Antarktiseen, kuninkaan pingviinit kuitenkin kauempana pohjoiseen.

Keisaripingviinien elinympäristö ja leviäminen

Keisaripingviinit löytyvät Antarktisen rannikolta jäähyllyiltä sekä mereltä, missä he viettävät paljon aikaa metsästykseen. Pesäpesäkkeet sijaitsevat tyypillisesti jäävuoren ja kallion ulkokuormitusten lähellä, jotka tarjoavat jonkin verran suojaa Etelämantereen tuulen suulle, mutta ei ole epätavallista, että nämä pingviinit löydetään ulkona Antarktisen jäällä.

Siirtymismalli

Näillä pingviinillä on lyhytaikainen muuttoliike pesivän pesäkkeiden ja meren välillä ruokkimiseksi, mutta ne oleskelevat ympäri vuoden Antarktikassa ja kestävät lämpötiloja jopa -80 astetta Fahrenheit (-62 astetta).

käytös

Keisaripingviinit ovat erittäin sosiaalisia lintuja ja muodostavat pesäkkeitä, joihin rutiininomaisesti sisältyy tuhansia lintuja. Ankarien talvien aikana linnut halailevat yhdessä lämmön vuoksi, usein vaihtuvissa asennoissa, joten eri linnut ovat hudlen kylmempää reunaa eri aikoina. Ne voivat myös muuttaa asentoaan vierekkäin pitämiseksi ja kehon lämmön säilyttämiseksi paremmin.

Nämä linnut ovat ketteriä, voimakkaita uimareita ja voivat sukeltaa jopa 1600 jalkaa pinnan alapuolelle, missä ne voivat pysyä vedenalaisina jopa 20 minuutin ajan. Heidän uima-nopeus voi olla jopa yhdeksän mailia tunnissa. Maalla he käyttävät usein kelkkailua liu'uttaakseen nopeammin jäätä pitkin, käyttämällä kippuja ja jalkoja auttamaan niitä pitkin. Tämä antaa heille mahdollisuuden liikkua nopeammin kuin lyhyet, kovat jalat pystyvät kävelemään.

Kuten kaikki pingviinit, myös keisaripingviinit ovat lentoettömiä.

Ruokavalio ja ruokinta

Keisaripingviinit ovat kalastajia ja syövät enimmäkseen kalaa, pienempiä määriä krilliä, kalmaria ja äyriäisiä. Etelämanner-hopeakala on suosikkiruoka, mutta he ottavat kaikki kalat, joita metsästää onnistuneesti. He ruokkivat vain vedessä uidessaan ja siksakillä jahtaamaan saalista. Vaikka aikuiset regurgisivat osittain pilkottuja kaloja poikastensa ruokkimiseksi, hyvin nuorille keisaripingviinipoikoille ruokitaan sadonmaito.

Opi kuinka, mitä ja milloin pingviinit syövät

Pesiä

Nämä ovat monogaamisia lintuja, jotka eivät rakenna minkäänlaista pesää. Sen sijaan urosvanhemmat inkuboivat munansa pitämällä sitä jalkoillaan ja peittämällä sen siputaskussa 62-67 päivän ajan menemällä ilman ruokaa itse, kun taas naaraat muuttuvat mereen metsästämään.

Keisaripingviini on yksi kahdesta pingviinilajista, jotka inkuboivat munia Etelämantereen talvien aikana, toinen on Adelie-pingviini. Munat munivat toukokuussa.

Munat ja nuoret

Keisaripingviinit tuottavat vain yhden ainoan vaalean, tavallisen valkoisen munan vuodessa. Sen jälkeen kun poikaset kuoriutuvat ja naaraat ovat palanneet rehumatkaltaan, molemmat vanhemmat työskentelevät kuoriutumisen takana, vuorotellen metsästys- ja vanhempainhoitoaikoja. Poikasten ikääntyessä heidät voidaan jättää nuorten keisaripingviinien joukkoon useiden aikuisten huoltajien kanssa, kun taas molemmat vanhemmat lähtevät metsästämään. Nuoret keisaripingviinit eivät etsi parikavereita ja alkavat kasvattaa vasta, kun he ovat 4–6-vuotiaita.

Keisaripingviinien suojelu

Laji on erittäin herkkä Etelämantereen elinympäristöön vaikuttaville ilmastomuutoksille, jotka voivat muuttaa niiden jäiden asettelua, joihin he luottavat pesimään. Muutokset veden lämpötiloissa ja virtauksissa voivat myös vaikuttaa dramaattisesti sopivan saaliin saatavuuteen tai siihen, kuinka pitkälle lintujen on kuljettava ja uittava löytääkseen ruokaa. Keisaripingviinit kärsivät myös petrelloista ja suista, jotka syövät munia ja poikasia, samoin kuin leoparditiivisteistä ja orkista, jotka tappavat aikuisia pingviinejä. Muita uhkia näille pingviinille ovat öljyvuodot, liikakalastus ja vastuuton matkailu heidän elinympäristössään. Tiukka suojeluohjelma Etelämantereen elinympäristön suojaamiseksi on välttämätöntä keisaripingviinien ylläpitämiseksi.

Vinkkejä takapihalintulaisiin

Nämä eivät tietenkään ole takapihalintuja, mutta ne ovat yleisiä eläintarhoissa ja akvaarioissa ympäri maailmaa. Lintulaiset, jotka haluavat henkilökohtaisempia kokemuksia keisaripingviinien kanssa, voivat käydä siellä vankeudessa, ja monet pingviiniystävälliset tilat tarjoavat kulissien takana retkiä tai tapaa ja tervehdytä -vaihtoehtoja tiiviimmästä vuorovaikutuksesta.

Kuinka löytää tämä lintu

Birderit voivat suunnitella matkan nähdäkseen nämä pingviinit heidän alkuperäisestä elinympäristöstään joko lintu- tai villieläinten katselukierroksen tai valokuvaretken avulla. Pingviinien suojelemiseksi on välttämätöntä valita hyvämaineiset matkanjärjestäjät, jotka asettavat lintujen edun ja turvallisuuden etusijalle.

Tutustu muihin tämän perheen lajeihin

Spheniscidae- lintuperhe on tuttu, koska niin Birderit kuin Birderitkin tunnistavat pingviinit helposti. Nämä karismaattiset linnut ovat aina suosikkeja nähdä ja nauttia, ja voit oppia hauskempia tosiasioita pingviinista tai löytää lisää pingviinilajeja, mukaan lukien:

  • Pikku pingviini

Älä missaa kaikkia villilintuprofiileitamme oppiaksesi lisää suosikkilajeistasi ja tarkista usein uudet ja päivitetyt lintujen tiedotteet!