Cooper's Hawk

synspektri / Flickr / CC, 2, 0

Cooperin haukka ja siihen läheisesti liittyvä sipulin serkku, teräväkarvainen haukka, voivat olla yksi vaikeimmista petolintuista. Nopea ja ketterä raptori on ovela petoeläin, jota voi löytää metsäalueiden lisäksi myös piha-alueilta ja esikaupunkialueilta. Koska tämä Accipitridae- lintuperheen jäsen on niin laajalle levinnyt, birderien tulisi oppia tunnistamaan se oikein, jotta he tunnistavat sen helposti, ja tässä tietolehdessä on kaikki mitä Birderin tarvitsee tehdä juuri tämä.

Nopeat faktat

  • Tieteellinen nimi : Accipiter cooperii
  • Yleinen nimi : Cooper's Hawk, Blue Darter, Chicken Hawk, Blue-tailed Hawk
  • Elinikä : 10-12 vuotta
  • Koko : 14-20 tuumaa
  • Paino : 16-20 unssia
  • Siipien väli : 25-35 tuumaa
  • Suojelun tila : vähiten huolta

Cooperin Hawk-tunnistus

Koska Cooperin haukka ja teräväkarvainen haukka näyttävät niin samanlaiselta, on tärkeätä, että birderit tunnistavat nopeasti keskeiset kenttämerkit, jotka voivat erottaa nämä lajit. Kun olet perehtynyt siihen, mikä tekee Cooperin haukoista ainutlaatuisen, on helpompi erottaa nämä kaksi tyyppistä räjäyttäjää toisistaan. Tumma, koukussa oleva lasku osoittaa keltaista murua, ja näillä rynnäkijöillä on leveät, pyöristetyt siivet ja poikkeuksellisen pitkä häntä. Urokset ja naaraat näyttävät samanlaisilta, mutta naaraat ovat miehiä suurempia.

Pää on siniharmaa, tummemmalla korkilla, joka on selvästi vastakkaisessa vaalean kaulan kanssa. Siipi ja takaosa ovat siniharmaita. Rintakehä ja vatsa ovat valkoisia, jaloilta kevyempiä rypäleisiä tai ruskeita esteitä tai raitoja. Pitkässä häntässä on paksut palkit ja näkyvä valkoinen kärki, vaikka kärki voi kuitenkin nopeasti kulua eikä välttämättä ole heti näkyvissä. Aluspohjan peitteet ovat valkoisia, jalat ovat keltaisia ​​ja silmät punaiset.

Nuorten lintujen ulkonäkö näyttää aikuisilta, mutta niiden silmät ovat vaaleankeltaisia ​​tai puna-oransseja, jotka tummuvat vähitellen kypsyessään. Nuorilla lintuilla on myös tippujen kaltainen ruskea, pystysuuntainen raitoja rinnassa kuin estokuvio.

Peto linnut eivät ole tyypillisesti äänestettyjä, mutta Cooperin haukot käyttävät nopeaa, terävää keh-keh-keh-keh-keh-keh -puhelun hälyttävää tai aggressiivista samoin kuin korkeaa viheltää, kun uhana tai hätätilanteessa.

Cooper's Hawk vs. Sharp-Shinned Hawk

Nämä kaksi salakuuntelijaa voivat tuntua melkein identtisiltä, ​​ja birderit tarvitsevat innokkaan silmän erottaakseen heidät toisistaan. Cooperin haukka on yleensä suurempi kuin teräväkarvainen haukka ja on tynnyrinmuotoisempaa, kun taas teräväkarvaisella haukolla on leveämpi hartio ja kapeammat lonkat. Cooperin haukojen tummempi korkki on keskeinen kenttämerkki näiden kahden linnun erottamiseksi, ja niiden jalat ovat paksumpia. Cooperin haukka ottaa yleensä myös suuremman saaliin kuin teräväkarvainen haukka, joten linnun aterian tunnistaminen voi olla hyvä vihje siitä, minkä lajin kanssa se on.

Kuinka kertoa Cooperin ja Sharp-Shinned Hawks Apartista

Cooperin Hawk-elinympäristö ja leviäminen

Cooperin haukot ovat yleisiä kaikkialla Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Etelä-Kanadassa. Niitä esiintyy tyypillisesti metsäisissä elinympäristöissä, mukaan lukien vuoristoalueet, vaikkakin tiheitä ja paksuja metsiä vältetään, koska näillä isoilla lintuilla ei ole yhtä paljon liikkumavaraa. Nämä linnut voivat mukautua jopa kaupunkien ja esikaupunkien avoimiin metsäalueisiin, kuten hautausmaihin, puistoihin ja golfkenttiin.

Siirtymismalli

Pohjoisen Cooperin haukkapopulaatiot Koillisessa, Michiganissa, Wisconsinissa, Minnesotassa, Dakotassa ja eteläisessä Kanadassa voivat muuttua kausiluonteisesti saatavissa olevan ruoan mukaan. Monet Cooperin haukot eivät kuitenkaan muutu, vaan pysyvät sen sijaan samalla alueella ympäri vuoden.

käytös

Cooperin haukot ovat alueellisia lintuja, jotka voivat olla aggressiivisia muihin räiskijöihin nähden, erityisesti teräväkarvaiset haukot. Ne ovat myös erityisen aggressiivisia pesäalueiden lähellä ja sukeltavat jopa ihmisiin, jotka lähestyvät liian läheisesti. Näiden lintujen pitkät pyrstöt ja lyhyet siipit antavat heille erinomaisen ohjattavuuden metsien läpi.

Ruokavalio ja ruokinta

Cooperin haukka on lihansyöjä, joka metsästää erilaisia ​​eläimiä. Tyypilliseen Cooperin haukkasaaliin voi kuulua pieniä ja keskikokoisia lintuja, kuten peippoja, laululintuja, kärpäsiä, viiriäisiä, kyyhkyjä ja kyyhkysiä, samoin kuin pieniä nisäkkäitä, kuten hiiriä, myyrää, ja toisinaan oravia ja sirpaleita. He metsästävät joko lentämällä lähellä pensaita väijyttämään pientä saalista tai asettamalla pylväille, aitoille tai puille odottamaan pienten lintujen lähestymistä.

Saaliin kiinni saamisen jälkeen he voivat ruokkia maassa tai kuljettaa ateriansa turvallisempaan, turvallisempaan kohtaan. Ruoansulatus voi viedä useita tunteja, ja linnut istuvat tuolloin hyvin paikallaan. Sulatuksen jälkeen nämä räjäyttäjät puristavat uudelleen pelleterin, jota ei voi syödä, kuten luut ja turkikset.

Pesiä

Cooperin haukka on monogaamisia lintuja. Uros rakentaa tikkupesän matalalla kupilla vuoratulla kupilla, sijoittamalla pesän puussa 20-50 jalkaa maanpinnan yläpuolelle. Naaras säätää pesän mieltymyksensä suhteen ennen munien aloittamista.

Munat ja nuoret

Cooperin havon munat ovat vaaleansinisiä tai sinivalkoisia, ja jokaisessa hauassa on 2–5 munaa. Paritetut parit tuottavat vain yhden haut vuodessa. Molemmat vanhemmat inkuboivat munia 30-35 päivän ajan ja ruokkivat nuoria lintuja 27-35 päivän ajan, kunnes ne ovat valmiita poistumaan pesästä.

Cooper's Hawk -suojelu

Vaikka Cooperin haukkoja ei pidetä uhanalaisina tai uhanalaisina, ne ovat alttiina monenlaisille uhkille. Myrkylliset jyrsijät voivat saastuttaa metsästäjät, ja koska nämä petolinnut ovat kotona kaupunkialueilla ja esikaupunkialueilla, ikkuna-törmäykset ovat myös vakava uhka. Jyrsijöiden käytön minimointi ja toimenpiteiden tekeminen ikkunoiden näkyvyyden lisäämiseksi haukkojen metsästyksessä on välttämätöntä näiden lintujen suojelemiseksi.

Vinkkejä takapihalintulaisiin

Cooperin haukot ovat yksi petolintu, joka voidaan houkutella pihoille, koska ne ruokkivat helposti pieniä ja keskisuuria lintuja, etenkin maassa ruokivia lajeja, kuten surullinen kyyhky. Jollei kuolleita puita tai pylväitä ole saatavana perhosalueina, ne antavat näille haukoille näkökulman metsästykseen.

Linnut, jotka haluavat suojata takapihalla olevia lintuja haukoilta, voivat käyttää useita erilaisia ​​tekniikoita välttääkseen houkuttelemasta Cooperin haukkoja. Turvapaikan tarjoaminen lintujen ruokintaan, maasta tapahtuvien ruokinta-asemien poistaminen ja räjäyttäjille sopivien ahventen poistaminen kannustaa Cooperin haukkoja muuttamaan muualle metsästämään.

Kuinka löytää tämä lintu

Cooperin haukkojen löytämiseksi on välttämätöntä käydä sopivissa metsäreunoissa tai saalisrikkaisissa avoimissa metsäympäristöissä. Varo, että nämä linnut lepäävät aidalla, pylväillä tai suurilla puiden oksilla, kun ne sulavat aterioita tai tarkkaile seuraavaa puremaansa. Heidät voidaan nähdä myös tikkana puiden läpi metsästyttäessä, lentäen nopeasti, mutta ei liian korkealla etsiessään saalista.

Tutustu muihin tämän perheen lajeihin

Accipitidae- lintuperhe on suuri ja siihen sisältyy haukkojen lisäksi myös leijoja, kotkia, harriereita, soitareita ja vanhan maailman korppikotkoja. Näistä räppääjistä nauttivat linnut eivät halua kaipata näitä lajeja:

  • Terävä shined Hawk
  • Kalju kotka
  • Punainen taivas

Huolimatta siitä, millaiset suosikki lintulajit voivat olla, älä unohda muita villilinnutietolehtiämme saadaksesi lisätietoja kaikenlaisista upeista höyhenkavereista!